Deel dit artikel
-

Grand Prix Radio stijgt verder in top 10 streamingzenders

De online zender Grand Prix Radio van Olav Mol steeg afgelopen maand naar de zevende plaats in de top tien meest beluisterde streamingzenders van Nederland.

Nieuwe bereikcijfers van onderzoeker NLO laten zien dat de specialistische sportzender zich comfortabel heeft genesteld tussen grote namen als NPO, Sky, 538 en Qmusic. In maart en april stond de nieuwe zender op plek acht in de top tien.

Sinds Viaplay de uitzendrechten van Formule 1 overnam van Ziggo is commentator Olav Mol niet meer op televisie te horen. Hij verwierf echter de radiorechten en verzorgt nu commentaar bij alle F1-races met collega Jack Plooij. De streams zijn sinds maart te beluisteren via de site en een app. Met kennelijk succes.

Grand Prix Radio blinkt met name uit in het aantal gestarte streams. Dat waren er in mei 705.175 tegenover 456.000 in april en 586.000 in maart. Een verklaring voor de stijging ligt in het feit dat er vorige maand drie F1-races waren en in de maanden ervoor twee.

De gemiddelde luisterduur ligt tussen de 35 en veertig minuten. Het aantal simultane streams loopt op van 1.235 via 1.399 naar 2.449. Dat lijkt weinig, maar is vergelijkbaar met aantallen van zenders als Arrow Classic Rock, Sublime en Radio 10 Non Stop.

Buiten sportweekenden zendt het station van ’s ochtends tot ’s avonds met verschillende DJ’s muziek uit. De reclame-exploitatie is in handen van Talpa.

Foto: affthecake (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond