Deel dit artikel
-

GrandVision Benelux koopt Zonnebrillen.com

Het moederbedrijf van optiekketens Pearle en Eye Wish, GrandVision Benelux, koopt de webshop Zonnebrillen.com. Het zet daarmee een prille maar noodzakelijke stap om zijn online groeiambities te realiseren.

Het beursgenoteerde GrandVision maakte de overname gisteren bekend zonder financiële details vrij te geven. Ondernemers Mischa Tan en Rogier van Willigen bouwden met Zonnebrillen.com een bedrijf dat actief is in het Nederlands, Engels, Duits en Frans en daarmee vanuit Leiden een internationale markt bedienen.

Leo van Welij, CEO GrandVision Benelux, licht toe: “Deze overname past in onze toekomstvisie. Het is een belangrijke stap om onze stijgende lijn als omnichannel retailer door te zetten en onze groei te versnellen.”

Uit de afgelopen kwartaalberichten van GrandVision wordt duidelijk dat het bedrijf een zeer beperkte online positie heeft. Met ketens in veertig landen op vier continenten is het vooral een fysieke georiënteerde retailer die nu een digitale transformatie wil doorlopen. In het buitenland heeft de eerste consolidatieslag onder online brillenwinkels al plaatsgevonden. GrandVision is een late toetreder en koopt met de shop uit Leiden een specialist.

GrandVision investeerde in de eerste zes maanden van 2017 tussen de tien en twintig miljoen euro in digitaliseringsprojecten. Een deel van dat geld gaat naar de installatie van ERP-systemen. Dat proces is naar verwachting eind 2018 afgerond.

Foto: Benny Ang (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond