Deel dit artikel
-

Greenchoice laat klant lokale stroombronnen kiezen

Energieleverancier Greenchoice lanceert een nieuw online platform Energie Dichtbij. Daarmee kunnen klanten direct hun groene stroombron kiezen.

Het gaat om een interactieve landkaart waarop Greenchoice alle Nederlandse energieprojecten en -producenten toont waarmee het bedrijf samenwerkt.

Op Energie Dichtbij kunnen klanten van Greenchoice op basis van hun postcode een stroombron kiezen. Zo weten ze zeker dat hun groene stroom van om de hoek komt. Greenchoice hoopt daarmee de lokale decentrale energietransitie te versnellen.

Greenchoice heeft meer dan 400 duurzame Nederlandse lokale energieproducenten aan zich gebonden. Daarmee heeft de energieleverancier een marktaandeel van ruim 25 procent in het aantal Nederlandse opwekinstallaties verworven. Daarnaast wekken ongeveer 66.000 klanten van Greenchoice zélf hun stroom op. Van de totale hoeveelheid Nederlandse groene stroom levert Greenchoice ongeveer 15 procent.

Sinds vorig jaar biedt Greenchoice klanten ook inzicht in het actuele stroomverbruik van de apparaten in hun huis. Elk apparaat wordt herkend aan het verbruikspatroon: de espressomachine geeft pieken, de verwarming slaat aan op bepaalde tijden en de wifi-router laat stabiel verbruik zien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond