Deel dit artikel
-

Greenhouse Group overgenomen door GroupM/WPP

Bedrijvengroep Greenhouse Group uit Eindhoven, specialisten op het gebied van online marketing, is overgenomen door het internationale bureaunetwerk GroupM, onderdeel van WPP.

Dat maakte het bedrijf zojuist bekend. Directeur Marion Koopman is medewerkers en klanten op dit moment aan het informeren over de deal. Over de details van de overname doen de partijen geen uitspraken, maar WPP zal tientallen miljoenen hebben betaald voor de 150 superspecialisten uit het zuiden.

Greenhouse Group bestaat uit Blue Mango Interactive, Fresh Fruit Digital, SourceRepublic en We Are Blossom. Bedrijven uit de groep zijn bezig hun vleugels uit te slaan naar de internationale markt. GroupM/WPP kan dat proces bespoedigen.

De meeste grote online marketingspecialisten uit Nederland zijn nu in handen van giganten als WPP, Dentsu Aegis en IPG.

Koopman tegenover Emerce: “Drie jaar geleden moesten we kiezen om ons óf als digitaal specialisten door te ontwikkelen óf ook offline expertise te ontwikkelen. We kozen voor het eerste. Dan weet je dat er een moment komt dat je moet gaan samenwerking met een andere partij voor de offline kennis.”

Meerdere partijen zijn afgelopen jaren in Eindhoven langsgeweest voor de rituele kopjes koffie ter kennismaking. GroupM, in de persoon van Eric Kramer, belde vorig jaar, dronk koffie en liet een positieve indruk achter.

“GroupM heeft een enorm grote Research & Intelligence-tak. Onze mensen watertanden van de hoeveelheid data en kennis over offline media. Op onze beurt krijgen wij de gelegenheid onze technologie binnen GroupM uit te rollen.”

De WPP-dochter is internationaal bezig zijn online expertise te clusteren en beter te laten aansluiten op de bestaande offline praktijk. Dat project heet GroupM Connect. Greenhouse Group wordt daarin opgenomen, samen met mediabureaus MEC, Mindshare, Mediacom en Maxis.

“We blijven in Eindhoven. De stad en de samenwerkingsverbanden zijn onze kracht. Aan de praktijk verandert niets, al gaan we natuurlijk wel samen met GroupM klanten bedienen.”

De oprichters van Greenhouse Group, Frank Sanders en Marijn Maas, en Marion Koopman blijven langer dan drie jaar bij het bedrijf betrokken. Dat beloven ze contractueel.

Sanders en Maas richtten tijdens hun studie online telecomwinkel Typhone op en verkochten hun bedrijf in 2008 aan The Phone House. Met hun kennis over online marketing begonnen ze Blue Mango. Dat bedrijf had lange tijd een site met twee webpagina’s: homepage en Vacatures. Voor de nieuwe specialismes in portefeuille openden ze nog drie nieuwe labels.

Deel dit bericht

5 Reacties

Z.eur

Handig! Een link naar een pagina met een link naar dit Emerce artikel!

Erwin Boogert

Uh, bedoel je dat iemand een hyperlink heeft gemaakt met deze URL van dit item? Nou ja zeg.

Paul

GroupM Connet = GroupM Connect

Erwin Boogert

Attent Paul, dankjewel.

Martijn

Mooie overname. Jammer dat in dit bericht een foto van het pand van een ander bureau wordt gebruikt. Dat is de blob waar Happy Cactus in gevestigd is. 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond