Deel dit artikel
-

Greenhouse innovatielab naar Denemarken

Acht jaar na oprichting van het Greenhouse innovatielab brengt GroupM, waar het onderdeel van is, het concept naar Denemarken.

Op twee locaties in Denemarken werken sinds vorige maand zes studenten aan projecten op dit innovatie lab. Als verlengstuk van hun opleiding doen ze in Aarhus en Kopenhagen onderzoeken naar en met de nieuwste technieken. Samen met hun twaalf collega’s in Nederland vormen ze het lab. Dat aantal kan wisselen per studiesemester.

Inhoudelijk kan het gaan om thema’s als virtual reality, metaverses en kunstmatige intelligentie. En dan met name zaken waar nog geen praktische, commerciële toepassingen voor zijn. Dat is juist het idee van het Lab, verkennen wat de impact kan zijn over twee tot vijf jaar.

De onderzoeken worden opgezet in samenwerking met hogescholen en universiteiten. Zo begon in 2013 bij Greenhouse in Eindhoven bij Greenhouse. Het Nederlandse Lab bevindt zich daar ook nog steeds. Wanneer GroupM commerciële mogelijkheden ziet voor een uitgewerkt concept kan het idee overgaan naar de eigen incubator voor verdere uitwerking.

Hoofd Lab Tim Deynen legt uit: “Het doel is tweeledig. Enerzijds helpen we klanten voorbereiden op nieuwe technologie. Anderzijds tonen we ons als vernieuwend werkgever. Om je een idee te geven: ongeveer de helft van de studenten komt na hun studie bij ons werken.”

Het doel is om binnen heel GroupM een internationaal netwerk van Labs te ontwikkelen.

Foto: mo640 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond