Deel dit artikel
-

Greetz verkocht aan Photobox Group

Greetz uit Amsterdam is voor een onbekend bedrag overgenomen door Photobox Group uit Londen. De cadeausite wordt onderdeel van een Europees netwerk van vergelijkbare sites dat het marktleiderschap in de regio claimt.

Dat maakten de partijen zojuist bekend. “Het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn de twee grootste markten voor wenskaarten en we zijn nu in beiden marktleider”, aldus kopend CEO Jody Ford.

Photobox Group is in handen van de investeerders Exponent Private Equity and Electra Private Equity. De bedrijvengroep rondom cadeausites bestaat verder nog uit Moonpig (VK), Hofmann (SP) en PosterXXL (D). Het is in totaal in vijftien landen actief en bedient naar eigen zeggen tien miljoen klanten. De omzet lag op 360 miljoen euro in het jaar tot eind april 2017. De winst lag iets boven de vijftig miljoen euro.

Greetz zou volgens de Twinkle 100 in 2017 een omzet hebben gedaan van 26 miljoen euro.

Directeur Niek Veendrick van Greetz gaat nauw samenwerken met Moonpig, dat onlangs een nieuwe directeur kreeg in de persoon van Nickyl Raithatha. Hij komt uit de online mode-industrie.

Foto: paullevan (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Gijs - ContentFabriekJ

Wat gebeurt er in zo’n geval eigenlijk met de gebruikersdata? Zoals adresgegevens en dergelijke?

Ben telkens als ik dit soort berichten lees benieuwd hoe dat ihkv GDPR geregeld wordt. En of dat overgeheveld mag worden, aangezien daar geen expliciete toestemming voor gegeven is door de gebruiker.
Iemand enig idee?

Erwin Boogert

De nieuwe eigenaar neemt alles over, dus ook alle verplichtingen en overeenkomsten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond