Deel dit artikel
-

‘Weinig groei bereik Nederlandse reissites’

Reissites vertonen weinig groei meer in het aantal bezoekers dat ze verwerken, aldus nieuw onderzoek van marktvorser comScore.

Op de desktop groeide het aantal bezoekers in de categorie reizen in Nederland in de eerste helft van het jaar op desktop niet. Er is sprake van nulgroei. De enige positieve ontwikkeling die over betreffende periode is te melden, is dat het aantal unieke mobiele bezoekers toenam met vijftien procent.

comScore publiceerde zojuist zijn nieuwe marktinzichten over het segment Reizen. Dat laat zien dat het online publiek met interesse voor dit type content erg groot is. Geen verrassing, want ook op het gebied van e-commerce en advertising gaat hier op internet het meeste geld in om.

De publieksgroep voor reiswebsites bestond in de maand juni uit acht miljoen unieke bezoekers. Dat is zestig procent van het Nederlandse publiek. Van hen gebruiken er 1,3 miljoen een telefoon of tablet. In totaal werden alle sites in deze categorie meer dan 57 miljoen keer bezocht.

Op mobiel is Tripadvisor volgens comScore veruit de grootste. Het is niet duidelijk of daar bijvoorbeeld ook Iens.nl onder valt of enkel het recensieportaal Tripadvisor.

“Nederlanders hebben het op en na hoogste engagement op Airbnb-sites van heel Europa. Gemiddeld brengen ze 13,6 minuten door op de website: 2,3 keer zo veel als op sites in de categorie hotels in juni 2016.”

Foto: Moyan Brenn (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Janine Beeuwkes

Iens.nl valt hier ook onder.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond