Deel dit artikel
-

Groei Facebook nog voornamelijk dankzij 65 plussers

Facebook groeit op zijn thuismarkt nauwelijks meer. Het percentage volwassenen dat sociale netwerken gebruikt om te communiceren in de VS bedraagt zo’n 73 procent. 42 procent gebruikt meerdere netwerken, waarvan Facebook de belangrijkste is. De nieuwkomers zijn vooral ouderen.

Volgens onderzoek van Pew Research zit er weinig groei meer in sociale media op de Amerikaanse markt. Dat geldt helemaal voor Facebook. Bijna alle volwassen Amerikanen maken er gebruik van. Meest opvallend is dat de groei bij Facebook komt van gebruikers van 65 jaar en ouder. Onder tieners is de groei gestabiliseerd op 84 procent. Andere onderzoeken suggereren dat steeds meer tieners afhaken omdat ze niet willen dat hun ouders of familie meelezen.

Het tweede populaire netwerk in de VS is LinkedIn, met een marktaandeel van 22 procent. De recente groei is met twee procent overigens bescheiden. Pinterest volgt met 21 procent. Twitter eindigt opvallend lager met achttien procent, en wordt op de hielen gezeten door Instagram met zeventien procent. Pew maakt geen melding van Google Plus.

63 procent van de Facebookgebruikers loggen dagelijks in. Bij Instagram is dat 57 procent, bij Twitter 46 procent en bij Pinterest 23 procent.

De cijfers komen een beetje overeen met die voor Nederland. Ook in ons land zit weinig groei meer in het aantal gebruikers van sociale media, volgens Multiscope. Het gebruik in uren van vooral Facebook nam in 2013 wel toe. LinkedIn kan in 2014 de meeste groei verwachten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Aldo

Mijn voorspelling voor 2014: een heel groot deel gaat overstappen van Facebook naar Google+. Alleen onze ouders, oom’s en tantes blijven http://stanandstacy.com/waarom-overstappen-van-facebook-naar-google/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond