Deel dit artikel
-

CBS: Groei internetverkopen neemt af

In het tweede kwartaal van 2021 stegen de internetverkopen van de detailhandel met meer dan 17 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De recordgroei van de eerste drie maanden van 85 procent wordt echter niet meer gehaald, meldt het CBS.

De internetverkopen namen sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart 2020 sterk toe, maar na een volledig coronajaar was de groei in het tweede kwartaal van 2021 weer vergelijkbaar met de jaren voorafgaand aan de coronacrisis.

Bij de groep detailhandelaren was de internetomzet in het tweede kwartaal van 2021 18 procent hoger dan een jaar eerder. Voor pure webwinkels was de toename ongeveer 16 procent.

In de eerste drie maanden waren veel winkels nog gesloten, maar nu weet de consument de weg naar de winkel weer te vinden.

De omzet van de totale detailhandel was in het tweede kwartaal van 2021 ruim 8 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De non-foodsector zette bijna 12 procent meer om, terwijl de omzet van de foodsector beperkt toenam.

De omzetstijging van de detailhandel ten opzichte van een jaar eerder was in het tweede kwartaal van 2021 de op één na grootste sinds het begin van de meetmethode in 2005. Het volume, de omzet
na correctie voor prijsveranderingen, steeg met bijna 8 procent. In het eerste kwartaal van 2021 nam de omzet nog – voor het eerst sinds 2013 – af.

Foto Active Ants

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond