Deel dit artikel
-

Groei online aandelenhandel in Europa

Hoewel de online aandelenhandel in Europa nog lang niet op Amerikaans niveau ligt, zit het elektonische beleggen duidelijk in de lift, aldus CNN Financial News . Lag het aantal rekeninghouders eind vorig jaar nog op 400.000, eind 1999 zullen dat er al 2,5 miljoen zijn, aldus investment bank J.P. Morgan.

In Engeland bijvoorbeeld nam de omvang van de handel in het tweede kwartaal van 1999 met 73% toe ten opzichte van de eerste drie maanden. Daarmee was een totaal aantal van 51.000 transacties gemoeid. Het elektronisch beleggen maakt nog niet meer dan 1% uit van de totale handelsomvang. Volgens analisten verandert dat echter snel en zal eind volgend jaar al 15% van alle aandelen in Groot-Britannië online worden verhandeld.

Een grote Engelse bank als Barclays heeft dan ook onlangs zijn site opengesteld voor digitale beleggers. Intussen houden ook de continentale banken zich actief met deze handel bezig. De Franse bank Paribas, onlangs overgenomen door concurrent Banque Nationale de Paris, is doende het eerste pan-Europese digitale aandelenplatform op te zetten, zo berichtte CNNfn vorige maand. Tegen het eind van dit jaar zal de site operationeel zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

N. Collins

Zijn er al Zwitserse banken die deze diensten aanbieden?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond