Deel dit artikel
-

Groeigeld voor ‘AI-ideeënmachine’ uit Enschede

Scout in Science krijgt venture capital om zijn ‘graaf- en ideeënmachine’ uit te bouwen. Het bedrijf laat AI door wetenschappelijke data struinen op zoek naar technologie met marktpotentie.

De investeerder is Lumana Invest (portfolio) van Wim Smit uit Heiloo. De exacte omvang van de investering is niet bekendgemaakt.

“Wij geloven dat AI-technologie en big data kan worden gebruikt om de technologiekansen in wetenschap te vinden.” Zo klinkt beknopt de houding en werkwijze van Scout in Science uit Enschede. “Wij scouten onderzoek met hoge tech-transfer potentie en bieden tech-transfer offices van universiteiten en kennisinstellingen een tool om impact van onderzoek verder te maximeren.”

CEO Gilles Meijer en zijn team werken vanuit de veronderstelling dat er enorm veel waardevolle wetenschappelijke kennis ligt te verstoffen. Sommige kennis is meer dan alleen nuttige informatie. Het kan ook de basis vormen een gezond of innovatief techbedrijf.

Meijer was eerder mede-oprichter van start-upanalist Golden Egg.

Zijn nieuwe AI-platform scout en kwalificeert automatisch wetenschappelijke publicaties op hun zogeheten tech-transfer potentie en geeft de resultaten weer in een online dashboard. Universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijven krijgen de potentiële groeibriljantjes op een presenteerblaadje aangeleverd.

Het doel is het aantal spin-offs uit universiteiten en gelieerde instanties te verdubbelen.

Met het groeigeld wil het bedrijf een volgende stap zetten met zijn commerciële kant.

Foto: (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond