Deel dit artikel
-

Groeigeld voor online supply chain platform Tradecloud

Regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland InnovationQuarter en Paul van Keep, medeoprichter van Exact Software, stoppen geld in Tradecloud, een online supply chain platform voor productiebedrijven en technische groothandels.

Het bedrijf wil de investering (waarvan het bedrag niet bekend is gemaakt) gebruiken om een ‘leidende marktpositie’ in de Nederlandse maakindustrie te realiseren. Ook internationale groei staat op het programma.

Veel bedrijven zijn nog aangewezen op e-mail om met leveranciers te communiceren. Bij Tradecloud ontvangen alle partijen in de distributieketen ontvangen hun informatie vanuit één centrale locatie. Door realtime informatie te delen over orders, leveringen en artikelen krijgen deze bedrijven een beter inzicht in hun keten van toeleveranciers. Leveranciers hoeven als gevolg hiervan minder voorraden aan te houden.

Het 2013 opgerichte bedrijf is gevestigd in tech incubator YES!Delft en richt zich op het middensegment. Binnen deze B2B-markt is Tradecloud het enige gestandaardiseerde supply chain platform dat als cloudoplossing wordt geleverd.

Tradecloud biedt modules  voor inkooporders, centraal artikelbeheer, leveringen, inkomende facturen en forecasts. Alle bekende administratieve softwarepakketten waarmee bedrijven hun voorraden en orders plannen, zoals SAP, Microsoft Dynamics en Exact, zijn op het platform aan te sluiten.

Op het platform zijn al diverse productiebedrijven aangesloten, zoals Quooker, Van Raam fietsen, fabrikant van landbouwmachines Agrifac Machinery en Nooteboom trailers. Daarnaast zijn er technische groothandels, zoals ERIKS, Intersafe en ES Elektro.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond