Deel dit artikel
-

Groeigeld voor Smartocto, fuseert met Content Insights

Een consortium van internationale investeerders voorziet Smartocto van nieuw groeigeld. Daarmee wordt de fusie met branchegenoot Content Insights betaald en zet het eerste stappen in het opschalen van de buitenlandse activiteiten.

Hoeveel geld met de investering gemoeid is, houden de partijen voor zich. Deelnemers aan deze ronde zijn North Base Media, Eleven, Neveq, V-Ventures (onderdeel van Vereniging Veronica) en South Central Ventures (SCV).

Smartocto uit Nijmegen levert realtime geautomatiseerde data-inzichten aan mediabedrijven en adviezen wat zij het beste met hun mediaproducties kunnen doen. Bijvoorbeeld: andere titels boven verhalen, omdat dat meer lezers trekt, maar ook adviezen over welke items naar sociale media door te plaatsen vanwege de verwachte interactie. DPG Media is een grote klant.

Bij DPG Media werkte het bedrijf van CEO Erik van Heeswijk al samen met Content Insights uit Servië. Beiden leveren analyticsplatformen voor content, maar elk net vanuit een andere achtergrond. De Serven leveren dagelijks waardeberekeningen van de content, opgesplitst naar zaken auteur, verhaal en leestijd.

Beide SaaS-producten helpen uitgevers aan meer conversies. In het geval van een krantenbedrijf is dat bijvoorbeeld de verkoop van abonnementen.

De diensten van Smartocto, wat ook de naam van het fusiebedrijf zal zijn, kunnen ook worden gebruikt voor contentmarketinganalyses.

Investeerder Northbase uit de VS zat al aandeelhouder in beide bedrijven.

Content Insights haalde afgelopen jaren ruim drie miljoen euro venture capital. In de nieuwe constellatie vormt het Servische kantoor het technisch hart van de organisatie en Nederland bedrijfseconomisch.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond