Deel dit artikel
-

Groeigeld voor AI-start-up die stemmen genereert

Een start-up met locaties op drie continenten krijgt drie miljoen groeigeld om zijn AI-generator van menselijke stemmen uit te bouwen. Dit automatiseert het maken van podcasts, audioboeken en reclamecommercials.

Het bedrijf Wondercraft zal heel wat stemacteurs, presentatoren en andere audioprofessionals zenuwachtig maken. De start-up bouwt namelijk een systeem om de productie van digitale audiobestanden te automatiseren. Daarvoor krijgen ze nu een kapitaalinjectie van enkele miljoenen euro’s.

Will Ventures leidt de seedronde waaraan ook Y Combinator, ElevenLabs, Steven Bartlett en andere angel investors deelnemen. ElevenLabs, ook een start-up, haalde vorige week nog tachtig miljoen dollar op. Wondercraft maakt gebruik van de dienst van de Poolse ondernemers.

Wondercraft biedt tools en templates met AI script assistants, professionele music, videogeneratie en erg realistisch klinkende stemmen. Het bedient ondanks ons zijn jonge leeftijd (opgericht in mei 2023) naar eigen zeggen reeds zo’n dertigduizend merken en contentproducenten. Een aanzienlijk deel zal betalen voor de professionele gereedschapskist.

“We vinden dat audioproductie vernieuw moet worden omdat momenteel de drempel tot toetreding te hoog is.”

Foto: istolethetv (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond