Deel dit artikel
-

Groeiversnelling reclame-omzet bol.com

Een nieuwe geldmachine staat aan bij bol.com en hij gaat steeds harder draaien. De inkomsten uit online reclame groeien van kwartaal op kwartaal.

In het tweede kwartaal steeg de omzet uit deze tak van sport met 79 procent, zo liet het AholdDelhaize concern recentelijk weten. Dat een stijging ten opzichte van twaalf maanden geleden.

In de eerste drie maanden van dit jaar was er sprake van een stijging van 59 procent en in het vierde kwartaal van 2022 had CEO Frans Muller het over 44 procent. De groeipercentages worden steeds groter. Van kwartaal op kwartaal echter dalen de groeicijfers al weer: van 37 procent naar 28 procent.

AholdDelhaize geeft cijfers vrij die iets zeggen over de absolute omvang van de reclamebusiness. Het kan hoog in de tientallen miljoenen euro’s zitten of zelfs al in de honderden miljoenen euro’s. Zeker als bol.com zich weet te bewijzen aan merkadverteerders gaat het naar dat soort grote bedragen.

Met een speciaal daarvoor opgericht team haalt het sinds kort de banden met bureaus aan om hen te leren adverteren op het handelsplatform.

Tussen de dertig en vijftig procent van de 52.000 handelaren op bol.com maakt gebruik van de in-huis reclamemiddelen die het platform biedt. Hun aantal groeit met lage dubbelcijferige percentages.

In mei 2023 bestempelde de leiding van Ahold Delhaize de Advertising-tak van bol.com formeel als ‘strategische prioriteit’.

Amazon.com is al langer actief als reclamevehikel. In het tweede kwartaal van 2023 ging de omzet uit retailmedia daar voor het eerst over de tien miljard dollar heen in een kwartaal. Advertising is nu goed voor elf procent van de totaalverkopen. De winstmarges hier kunnen naar verluidt oplopen tot boven zeventig procent.

Foto: Eleni Afiontzi, op Unsplash

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul - Marketplacestudio.nl

Net zoals bij Amazon is adverteren bij Bol een bijna onmisbare zaak om de eerste views en sales op een product te maken.
Gelukkig zijn er alternatieven in de markt, maar het spel van het verkopen op marktplaatsen wordt hiermee niet goedkoper.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond