Deel dit artikel
-

Groen licht voor bol.com-overname van Cycloon

Toezichthouder ACM heeft geen bezwaar tegen de investering van bol.com in Cycloon. Het uiteindelijke doel is om de eigenaar van het bezorgnetwerk Fietskoeriers.nl over te nemen.

Eind vorige week publiceerde de ACM zijn besluit hierover. In december 2021 kondigde bol.com aan dat het een meerderheidsbelang verwerft in Cycloon. De minderheid van 33 procent zou bij investeerder Wadinko blijven voor een periode van drie jaar.

De toezichthouder heeft de voorgenomen concentratie onderzocht en concludeert dat er geen vergunning nodig is. Anders gezegd: met de overname ontstaat geen partij met een te grote marktmacht. Er blijft ruimte genoeg voor concurrentie en innovatie. Marktwerking wordt niet belemmerd.

Cycloon is postbezorger, maar ook de faciliterende partij achter het landelijk dekkende netwerk van pakketbezorgers Fietskoeriers.nl. Er werken in totaal achthonderd bezorgers.

In 2018 nam investeerder Wadinko een belang in het Zwolse bedrijf. De oprichter, een informal en deze participatiemaatschappij verkopen over vier jaar al hun aandelen aan bol.com. De dochter van Ahold Delhaize wordt uiteindelijk de enige eigenaar.

De overname van Cycloon moet bijdragen aan het doel om per 2025 geen CO2 meer uit te stoten in de directe operaties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond