Deel dit artikel
-

Groen licht voor innovatieve Brainport Industries Campus

De Raad van State heeft positief geoordeeld over het bestemmingsplan rondom het vestigen van de Brainport Industries Campus in het noordwesten van Eindhoven. Daar moet een innovatieve campus verrijzen.

Brainport Industries Campus wordt de toekomstige campus voor de internationale hightech maakindustrie. In feite werkt de hele hightech toeleverketen, van kleine start-ups tot multinationals, samen in één grote ‘fabriek van de toekomst’ op één locatie.

De ontwikkeling van het eerste cluster wordt uitgevoerd door VolkerWessels-onderneming SDK Vastgoed. Eerder maakte het bedrijf KMWE al bekend in 2017 als eerste naar de campus te willen verhuizen.

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan de veranderende eisen van gebruikers. Door de gebouwen loopt een glazen atrium met horeca en paviljoens voor onderwijs en projecten. De ruimte om de gebouwen vormt één geheel met het bosrijke gebied van het nieuwe stadspark Brainport Park.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond