Deel dit artikel
-

Groen licht voor vorming Global Fashion Group

Fiscale en mededingingsautoriteiten op drie continenten hebben toestemming gegeven voor het samenvoegen van de niet-Europese zusjes van Zalando.

Deze lappendeken aan bedrijven kan nu doorgaan onder de naam Global Fashion Group. Dat liet Rocket Internet, samen met Kinnevik een van de grote investeerders hierin, zojuist aan de markt weten.

De bedrijvengroep is meer een boekhoudkundige dan een operationele samenvoeging.

In de afgelopen jaren startte Rocket Internet in meerdere landen onder meer namen klonen van Zalando. Die werden stuk voor stuk met Rocket-precisie maar wel naar lokale merites uitgerold. In ieder land, of groep van landen, werkten Rocket en Kinnevik samen met andere financiële investeerders. Die pakketjes eigendom worden nu gebundeld in het abstracte Global Fashion Group.

Tot de bedrijvengroep behoren Dafiti (Zuid-Amerika), Jabong (India), Lamoda (Rusland), Namshi (Midden-Oosten) en Zalora (Zuidoost Azië en Australië).

Binnen de nieuwe constellatie heeft Kinnevik de meeste aandelen met 25,1 procent, Rocket Internet heeft 23,5 procent en Access Industries 7,4 procent. De grootste drie aandeelhouders hebben 56 procent van de aandelen.

Foto: Daniel M Viero (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond