Deel dit artikel
-

Groningen weer epicentrum innovaties blockchain

Van 5 tot en met 8 april is Groningen weer het epicentrum voor technische en bedrijfsmatige innovaties op blockchains. Dan vindt voor de tweede keer de Blockchaingers Hackathon plaats.

Volgende maand komen zevenhonderd deelnemers in 63 teams naar het noorden van Nederland om blockchainprototypes te maken voor problemen in de echte wereld.

Softwareontwikkelaars werken samen met topambtenaren, ontwerpers innoveren met het bedrijfsleven en ondernemers slaan de handen ineen met investeerders. De Blockchaingers brengen een compleet ecosysteem samen, met officiële steun van de Nederlandse overheid en toezichthouders, die dient als lanceerplatform voor exponentiële blockchain oplossingen.

Rutger van Zuidam, oprichter en CEO van DutchChain, die het event organiseert, zegt dat de editie van 2017 internationaal zoveel indruk heeft gemaakt dat het een aanzuigende werking heeft op hoogwaardige deelnemers dit jaar.

Nederlandse en Europese partijen uit de particuliere en overheidssector sponsoren de Blockchaingers Hackathon in zeven verschillende tracks. Zij zijn potentiële launching customers en dagen, in samenwerking met de belangrijkste stakeholders en samenwerkingspartners op het gebied van blockchain, de teams uit om met relevante oplossingen te komen voor wereldwijde uitdagingen. Als prijzengeld wordt er honderdduizend euro verdeeld onder de winnende inzendingen.

De thema’s en hun supporter zijn: Future of Pensions (met Pensioenuitvoeringsorganisatie APG), Digital Nation’s Infrastructure (Kamer van Koophandel en het Kadaster), Energy Transition (NUON Vattenfall, Gasunie en New Energy Coalition), Global Digital Identity 9Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Sweetbridge (Identity Insurance Consortium), DUO Health (Universitair Medisch Centrum Groningen en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Machine Economy (E-laad (Enexis)).

Foto: Sjaak Kempe (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond