Deel dit artikel
-

Groningers maken Magentokoppeling naar bol.com

Het Groningse internetbedrijf Elgentos heeft een uitbreiding voor Magento gemaakt waarmee webshops hun assortiment kunnen doorplaatsen naar bol.com.

De zogeheten bol.com-extensie is naar eigen zeggen snel en eenvoudig aan Magentowinkels toe te voegen. Met een paar extra handelingen kan een winkelier alle artikelen uit zijn eigen webwinkel doorplaatsen naar Nederlands grootste webwinkel.

Bol.com stelde begin deze week zijn winkelvloer open voor alle organisaties in Nederland. Iedere instantie met een KvK-nummer die producten verkoopt kan zijn eigen assortiment daar naartoe uploaden.

Het gaat enkel om items die in de reeds aanwezige productgroepen kunnen vallen, dus bijvoorbeeld geen auto’s of huizen. Kleine en grote organisaties, die ook webshops, universiteiten of lokale verenigingen, krijgen zo in een klap een landelijk bereik. Bol.com zorgt voor de incasso en helpdesk, de verkoper voor de verzending.

Uit informatie van Dataprovider.com blijkt, dat er in Nederland twaalfhonderd e-commercebedrijven zijn met sites die op Magento draaien.

Foto: morgan (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Morningtime

De XML Feed Export van Nostress kan dit vast ook, en daarnaast ook voor kelkoo, beslist, en nog 80 van zulke sites. En is ook erg sterk qua performance als je 100K+ producten hebt.
http://www.magentocommerce.com/magento-connect/xml-feed-export.html

Remko

Erg leuk dat men zo snel een koppeling kan implementeren, maar ik bij erbij dat het weggeven van content en daarmee dus data (in de vorm van prijs, aantal sales en aantal bezoekers) er gevaarlijk is! Kijk naar Amazone! Die verkoopt de producten die goed verkopen via dit soort koppelingen nu zelf!!

Korte termijn heb je er als webwinkel baat bij, maar op termijn graaf je je eigen graf! BOL doet het erg slim….. er is geen goedkopere manier om marktdata te verkrijgen op zoveel verschillende niches.

De kracht en het hoge salesvolume van bol lonken, maar mensen pas op voor de valkuil!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond