Deel dit artikel
-

Groot deel van VS zonder corona-app

Net als in diverse Europese landen, dreigt ook in de VS een tweede coronagolf. Maar ondanks de inspanningen van Apple en Google om een gezamenlijk platform aan te bieden, heeft maar een handvol Amerikaanse staten een app gelanceerd.

De techreuzen maakten de eerste versie van hun tracing API al beschikbaar op 20 mei. Daarmee wordt het voor ontwikkelaars relatief eenvoudig om een corona-app te maken. Er bestaat in de VS echter geen federaal initiatief voor een corona-app. Daarom hebben tot op heden slechts tien staten en Washington D.C. apps gelanceerd die gebruikers kunnen waarschuwen als zij gevaar lopen.

Vier staten hebben apps laten maken door het bedrijf NearForm, waaronder New York en New Jersey. Hier is dus sprake van een vorm van samenwerking. De app van het bedrijf heeft 1,2 miljoen gebruikers, weet The Wall Street Journal.

De staten Alaska, Colorado, Indiana, Kansas, Minnesota, Missouri, Montana, North Dakota, Nebraska, Oregon, South Dakota en Utah registreerden de afgelopen de afgelopen weken meer nieuwe gevallen dan ooit.

Niet minder dan 27 staten zijn niet eens begonnen met het ontwikkelen van een app. Er is veel wantrouwen rond contact tracering, zegt Nancy Nydam, woordvoerster van het Georgia Department of Public Health.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond