Deel dit artikel
-

Groot project voor de ontwikkeling van avatars in Tilburg

Tilburg University begint samen met dertien partners aan een project ter waarde van 7 miljoen euro voor de ontwikkeling van avatars.

Virtuele figuren of avatars communiceren in virtual reality omgevingen via spraak, gelaatsuitdrukkingen, en handelingen met hun menselijke gebruikers. Vooral in de gezondheidszorg zijn verschillende toepassingen denkbaar. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het trainen van verplegend personeel, of bij het verduidelijken van patiëntenvoorlichting.

Het project VIBE (Virtual Humans in the Brabant Economy) is het eerste project van Mind Labs, het initiatief rondom interactieve technologieën en menselijk gedrag in de Spoorzone in Tilburg. De Europese Unie, OP Zuid, het Ministerie van Economische Zaken, de provincie Noord Brabant en de gemeente Tilburg financieren het project.

VIBE combineert cognitive wetschap, kunstmatige intelligentie, data en computerwetenschap binnen het domein van de gezondheidszorg. ‘Living health labs’ zullen opgezet worden op het gebied van verloskunde, oncologie en operatiekamers.

Het project VIBE gaat in januari 2018 van start. Naast Tilburg University (penvoerder) zijn betrokken: kennisinstellingen (NHTV Breda, Fontys, ROC Tilburg), ziekenhuizen (Amphia, Maxima Medisch Centrum en Spaarne Gasthuis), het bedrijfsleven (BlueTea, IC3D Media, Indicia, Noldus, Samure, Visionair3D), en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond