Deel dit artikel
-

Grootste deel influencers is vrouw

Influencer marketinguitgaven groeiden wereldwijd met 42 procent tot 13,8 miljard dollar in 2021 van 9,7 miljard in 2020, volgens marktonderzoeker Collabstr.

Tegen het einde van 2022 zal de markt een omvang hebben van 15 miljard.

Instagram lijkt de meeste merkdeals te krijgen. 94 procent van de influencers die betaalde contentdiensten aanboden aan merken, bood diensten aan op Instagram.

TikTok staat op de tweede plaats, met 64 procent van de influencers die betaalde contentdiensten aanbieden, gevolgd door YouTube met slechts 19 procent van de influencers.

Gemiddeld brengen influencers adverteerders 1025 dollar in rekening voor originele inhoud op YouTube. Dat aantal daalt naar 530 dollar voor TikTok en 410 dollar voor Instagram. Met andere woorden: adverteerders vinden video belangrijk.

Merken geven gemiddeld 174 dollar uit aan influencers. De gemiddelde tijd dat merken en influencers samenwerken was 15 dagen. Adverteerders zonder fysieke producten kunnen deze tijd echter verkorten.

Influencer marketing wordt momenteel gedomineerd door vrouwen. 77 procent van de influencers die actief inkomsten genereren is vrouw.

De belangrijkste markt is Noord-Amerika, met name de VS, met een marktaandeel van 70,63 procent. Canada staat op de tweede plaats met 12,9 procent, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met 5,36 procent en ten slotte Australië met 5,2 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond