Deel dit artikel
-

Grootste investering in een quantumbedrijf in Nederland tot nu toe

Het Nederlandse quantumbedrijf QphoX heeft een financieringsronde van 8 miljoen euro opgehaald. Het is de grootste investering in een quantumbedrijf in Nederland tot nu toe.

De ronde werd geleid door QDNL Participations. Het EIC Fund en bestaande investeerders Quantonation, Speedinvest, High-Tech Gründerfonds en Delft Enterprises namen ook deel. De aanzienlijke investering van het EIC Fund volgt op de subsidie van de EIC Accelerator om de ontwikkeling van de disruptieve technologie van QphoX te stimuleren.

QphoX ontwikkelt de kernhardware die nodig is om quantumcomputers te laten communiceren via een optisch netwerk. Dit zal de schaalbaarheid van grote quantumcomputersystemen binnen een datacenter mogelijk maken en uiteindelijk de ruggengraat vormen van het toekomstige quantuminternet.

Sinds het ophalen van 2 miljoen euro in 2021 heeft QphoX naar eigen zeggen aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn technologie. De financiering zal worden gebruikt om de productontwikkeling te versnellen en de technologie van QphoX te integreren in commerciële systemen, terwijl de eerste pilotprojecten met klanten en partners worden voortgezet.

In oktober 2023 deelde QphoX zijn demonstratie van het uitlezen van supergeleidende qubits met optische frequenties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond