Deel dit artikel
-

Grootste Nederlandse delegatie ooit naar SXSW

Nederland vaardigt een groot aantal startups af naar het jaarlijkse SXSW festival in Austin, Texas, dat 7 maart van start gaat. Naast VanMoof fietsen zal onder meer het 3D-printbedrijf Shapeways aanwezig zijn.

SXSW is de jaarlijkse trekpleister voor muzikanten, filmmakers en digitale nomaden die er hun nieuwste creaties tonen. Die laatste categorie vormt de laatste paar jaren veruit de meerderheid. SXSW is namelijk het belangrijkste netwerkfestival voor financiers en startende ondernemingen in de Verenigde Staten geworden. Alleen het technologie/interactive gedeelte van het festival bestaat uit ruim duizend sessies.

In 2013 reisden afgevaardigden van bijna driehonderd bedrijven (variërend van Heineken, Sanoma, Bugaboo, Adidas, RTL, Philips, de NPO, Fabrique, TamTam, Wieden+Kennedy, KPN en Clockwork) af naar SXSW. Dit jaar wordt een record aantal Nederlandse deelnemers verwacht, waaronder Chordify en fashionwetenschapper Pauline van Dongen. Organisaties als ADE, Eurosonic Noorderslag, Dutch Fellows, Dutch Culture, Buma Cultuur en Creative Industries Fund NL zorgen voor de financiering en ondersteuning.

De centrale ontmoetingsplaats voor Nederlanders is net als vorig jaar de Dutch Base. Alexander Klöpping en Erwin Blom verzorgen daarvandaan dagelijks een webcast.

De Nederlandse startup Surfly is in elk geval al geëindigd als finalist in de categorie ‘social technologies’ van South by Southwest Accelerator (SXSW). Het bedrijf ontwikkelt een internettool om op een eenvoudige en veilige manier samen te surfen op het internet. Surfly kan bijvoorbeeld gebruikt worden om samen op afstand een vakantie te boeken of online een presentatie te geven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond