Deel dit artikel
-

Woningplatform funda ontwikkelt marktbarometer

Huizensite funda lanceert een nieuwe marktindicator. De funda Index brengt vanaf vandaag iedere maand de stand van wonend Nederland in kaart. Actuele inzichten geven een vroege indicatie van het vertrouwen, de intentie en het gedrag van consumenten met betrekking tot de woonmarkt.

De funda Index signaleert sentiment en verschuivingen op de woningmarkt aan de hand van de pijlers vertrouwen, intentie en gedrag. Naast vaste onderliggende factoren zoals woningmarktaanbod en rentestanden, brengt de index ook de invloed van maatschappelijk, politiek en economisch sentiment én persoonsgebonden situaties in kaart. Dit gebeurt op basis van gedragsanalyse en maandelijks onderzoek onder een deel van de 5 miljoen unieke bezoekers van funda.

De funda Index wordt al sinds 1 juli 2020 gemonitord om zo bij de lancering al meer zicht te hebben op mogelijke trends en ontwikkelingen.

Volgens CEO Quintin Schevernels is funda de enige partij die het gedrag van potentiële kopers op dagelijkse basis op de voet kan volgen. ‘In combinatie met het maandelijks verdiepend onderzoek dat wij doen, zien we de funda Index als unieke verrijking op bestaande kwartaal- of halfjaarrapportages en -analyses.’

Voor Schevernels is de Purchasing Managers Index (PMI) een inspiratiebron voor de funda Index. Deze belangrijke wereldwijde early indicator signaleert aan de hand van het vertrouwen van inkoopmanagers in de economie of er sprake is van groei of krimp.

Tot nu toe waren marktonderzoeken en data-analyses meer incidenteel dan structureel en vaak ingegeven door actualiteiten zoals Brexit en Covid-19.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond