Deel dit artikel
-

Grote belangstelling voor onlinediensten Essent

Energiemaatschappij Essent meldt dat de gratis VerbruiksManager app 60.000 keer is gedownload. Daarnaast is de op afstand bedienbare E-thermostaat meer dan 2.000 keer besteld.

De opkomst en snelle ontwikkeling van smartphones en tablet-pc’s bieden energiemaatschappijen mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe slimme producten voor consumenten, die voorheen minder in trek waren. Zo liep de consument tot nu toe niet echt warm voor slimme energiemeters, maar de apps lijken aantrekkelijke speeltjes.

Deze week is bij Essent de E-thermostaat campagne van Essent gestart. De E-thermostaat is een kamerthermostaat die met een smartphone of tablet-pc op afstand hoger of lager gezet kan worden. Nieuwe klanten ontvangen de E-thermostaat gratis en bestaande klanten betalen 119 euro.

De VerbruiksManager app is een gratis online dienst waarmee alle klanten van Essent kunnen controleren of hun voorschot nog op schema ligt met hun energieverbruik. De klant kan op ieder moment zijn voorschot aanpassen, waarmee bijbetalen op de jaarafrekening kan worden voorkomen.

En met de dienst Mijn-E levert Essent consumenten slimme energieoplossingen die helpen om inzicht te krijgen in het energieverbruik en daarmee grip op de energierekening.

Op termijn brengt Essent ook producten op de markt waarmee apparaten en verlichting op afstand (ook van buiten de woning) kunnen worden bestuurd. Ook hiervoor worden apps ontwikkeld, vertelt woordvoerder Rik Hammer van Essent aan Emerce. “Wanneer we daar precies mee komen is nog niet bekend, we willen ook kijken naar de ervaringen van consumenten met dit soort toepassingen.”

Volgens Hammer worden de data uit deze apps nog niet door Essent geanalyseerd. “De grote belangstelling heeft ons wel verrast en nu kijken we wat er allemaal nog meer mogelijk is.”

Deel dit bericht

7 Reacties

menso

belachelijk dat bestaande trouwe klanten moeten betalen en nieuwe klanten de appp gratis krijgen

G.Raai

Ben al jaren klant bij essent, ga nu toch echt nadenken over vertrekken.

Redactie Emerce

Waar blijkt dat uit? Die app zijn gratis te downloaden, of hebben we iets gemist?

Jeroen Bos

De E-thermostaat wordt ingezet om nieuwe klanten binnen te halen. Zo werkt het al jaren bij telco’s. toch zijn die ook bestaande klanten meer gaan verwennen met nieuwe toestellen als ze blijven. Wellicht dat je je abonnement kan verlengen met een gratis thermostaat?!

Piet

Wat een huilers hierboven ;-).

Slimhuis

Wellicht interessant, ben onlangs een Open Source (hw+sw) project gestart om zoiets te maken zonder afhankelijkheid van de energie leverancier.

balkenende

hypocrieten van het grootse soort

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond