Deel dit artikel
-

Grote gamebeurs Gamescom terug in Keulen

’s Werelds grootste openbare vakbeurs voor computer- en videogames Gamescom is terug van weggeweest: voor het eerst sinds 2019 ontmoeten gamefabrikanten en fans elkaar weer in de beurshallen in Keulen. Meer dan 550 exposanten zullen nieuwe games presenteren.

Tot de exposanten behoren onder meer Bandai Namco Entertainment, Ubisoft, THQ Nordic, Kalypso Media en de XBox-fabrikant Microsoft. Niet alle grote spelers in de industrie zijn vertegenwoordigd: Electronic Arts, Activision Blizzard, Sony, Take Two en CD Projekt Red laten verstek gaan. Sommige titels die voor het najaar zijn aangekondigd, zoals ‘FIFA 23’, ‘The Last of Us 1 Remake’ of ‘Call of Duty: Modern Warfare 2’, zullen daarom ontbreken op Gamescom.

Met het motto van dit jaar The Heart of Pop Culture willen de organisatoren van Gamescom en branchevereniging game e. V. zich richten op de culturele betekenis van computer- en videogames. Steeds meer gametitels worden verfilmd.

Als je Keulen niet kunt bereiken, kun je toch gratis livestreams bekijken, met een avatar door de virtuele wereld van de Indie Arena Booth zwerven of demoversies van games uitproberen.

De beurs vindt plaats van 22 tot en met 26 augustus in het Congrescentrum van Koelnmesse.

Foto: Kölnmesse GmbH / Thomas Klerx

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond