Deel dit artikel
-

Grote groep techmiljardairs vormt klimaatclub

Uit grotere prominenten van de techindustrie kan de Breakthrough Energy Coalition niet bestaan. De net gevormde miljardairsclub wil investeren in nieuwe technologie om het klimaatprobleem uit de wereld te helpen.

Dertig vooraanstaande ondernemers uit de hele wereld steken de koppen en portemonnees bij elkaar en vormen een klimaatcoalitie. Onder hen: Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jack Ma (Alibaba), prins Alwaleed bin Talal, Jeff Bezos, John Doerr, Richard Branson, Vinod Khosla en George Soros. Opvallend afwezig: de leiding van Alphabet.

De oprichters van de Breakthrough Energy Coalition zijn zeker goed voor een gezamenlijk vermogen van honderden miljarden dollars. Ze zeggen geen specifiek geldbedrag toe. Algemeen klinkt de belofte: investeren in een klimaatneutrale energiewereld.

Hierbij zal actief aansluiting worden gezocht met overheden, onderzoeksinstanties en investeerders. “Wetenschappers, ingenieurs en ondernemers kunnen technologie uitvinden en opschalen tot op wereldschaal. Daarmee kunnen ze de impact van klimaatverandering beperkt houden. Het huidige systeem slaagt daar niet in.”

Tot de gebieden waarin de klimaatclub wil investeren behoren onder meer: opwekken en opslag elektricteit, transport en agricultuur (PDF).

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Van de technologiebedrijven investeerde Google tussen 2007 en 2011 meer dan een miljard dollar in een programma om met technologie de CO2-uitstoot wereldwijd terug te kunnen dringen. Dat was er vooral op gericht om bestaande technologie door te ontwikkelen. Dat REwas de conclusie, was om onderzoekers en wetenschappers te financieren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond