Deel dit artikel
-

Grote investeerders Zalando verkopen aandelen

Holtzbrinck Ventures en Access Industries verkopen hun belangen in Zalando voor 244 miljoen euro. Vroege investeerders doen exits van honderden miljoenen euro.

De investeerders stapten drie jaar geleden in voor honderden miljoenen euro’s. Nu incasseren ze een deel van hun winst. In de periode voorafgaand aan de beursgang van afgelopen najaar verkochten ze al plukjes aandelen aan investeerders die in nieuwe ronden instapten.

Holtzbrinck Ventures, de investeringstak van de gelijknamige uitgevers en Access Industries, van de Russische miljardair Len Blavatnik, verkopen belangen die samen goed zijn voor 3,39 procent.

De verkoop wordt begeleid door Goldman Sachs.

In maart verkochten de tweede investeerders ook al een deel van hun aandelen. Dat deden ze samen met andere grote partijen die afgelopen jaren geld staken in de groei van de online modewinkel. Zij pakken nu hun winst. Afgelopen voorjaar deden ze 7,3 procent van de aandelenkapitaal van Zalando van de hand. Die pakketten hadden een waarde van 434 miljoen euro. Verkopers waren toen ook European Founders Fund en Rocket Internet.

Foto: Wilhelm Lappe (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond