Deel dit artikel
-

‘Grote kansen webshops met marketing productfeeds’

Een kwart van Nederlandse grootste webwinkels realiseert meer dan 25 procent van de omzet met feedmarketing. Hun actuele productinformatie is real time gekoppeld aan de online reclamekanalen, waardoor ze snel op market- en prijstrends kunnen inspelen.

Gisteren presenteerde Traffic4u de resultaten van zijn onderzoek naar de inzet van feedmarketing voor e-commerce. Het bureau constateert dat slechts een handjevol van de grote spelers deze geraffineerde manier van reclame bedrijven inzet. Bij velen vormen automatisering en de IT-afdeling een drempel.

(25% respondenten haalt 25+% omzet uit feedmarketing)

Het verschil tussen reguliere reguliere reclameuitingen en degenen die op productfeeds zijn gebaseerd, is dat de laatste reclamevorm dynamisch wordt gegenereerd. Een consument bezoekt een website of geeft een zoekopdracht en krijgt bijna op maat een productadvertentie voorgeschoteld. Correcte beschrijving met beeld, beste prijs en andere triggers tot aankoop.

Om feedmarketing te bedrijven moeten webshops wel hun productfeeds op orde hebben. Ze moeten volledig zijn, actueel te exporteren naar de reclamesystemen. In het eerste en in de gereed zijn van de IT-systemen zitten doorgaans de flessenhalsen. Zodra die opgelost, ligt het aan de kunde van het marketteam.

Uit het onderzoek van Traffic4u blijkt overigens dat veel marketeers, tot zeventig procent, te kampen hebben met langzame, niet-geautomatiseerde IT-processen.

In de e-commercesectoren waar deze grootste drempels zijn weggenomen, realiseren winkels dit soort omzetaandelen vanuit feedmarketing:

  • Search: 12 – 45 procent van de omzet
  • Affiliatemarketing: 40+ procent van de omzet
  • Displayadvertising: 70+ procent van de omzet
  • Vergelijkers en marktplaatsen: 85+ procent van de omzet

Deel dit bericht

2 Reacties

Serge

Dit bericht had ik verwacht in het jaar 2008 bijvoorbeeld. Welke e-commerce partijen hebben tegenwoordig nog geen feed, daar ben ik wel benieuwd naar…?

Jolien

http://www.senanga.net heeft hiervoor de beste e-commerce oplossing!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond