Deel dit artikel
-

Grote regionale verschillen bij bestellingen Picnic

Er zijn grote regionale verschillen bij de bestellingen die binnenkomen bij online supermarkt Picnic. Dat blijkt uit eigen onderzoek van de retailer.

Uit de analyse van honderdduizenden bestellingen die in een jaar tijd bij Picnic werden gedaan blijkt dat in Amsterdam net als vorig jaar de hipstervoeding nog steeds het meest in trek is. Avocado en humus zijn de producten die relatief het meest worden besteld in de hoofdstad, net als aspergeburgers, pompoen en sojamelk.

In het nabijgelegen Almere wonen de grootste dierenvrienden. Hier werden met name krabmatten voor katten, kauwsticks voor honden, Whiskas met kip en hondenbrokken in gelei besteld.

In Utrecht worden relatief de meeste vegetarische producten besteld. Zo belandt de groene aspergeburger van &Samhoud in de Domstad het vaakst op het boodschappenlijstje ten opzichte van de andere plaatsen waar Picnic bezorgt. Utrechtse klanten bestellen vooral veel luxe levensmiddelen.

Relatief de meeste literflessen afwasmiddel worden in Delft door de bezorgers van Picnic bij huishoudens afgeleverd. Ook zakken houtskool van 2,5 kilo, Otrivin neusspray zoutoplossing en vochtige washandjes van Zwitsal vinden gretig aftrek in de Sleutelstad.

In Delft wordt het meeste volkorenbrood gegeten, terwijl klanten in Zoetermeer voor knäckebröd met sesamzaad gaan.

Brabanders hun eten het liefst grillen op de barbecue. Van alle steden waar Picnic actief is werden in Eindhoven relatief de meeste barbecue-producten besteld, gevolgd door Tilburg en Breda. Ook lekkerbekjes werden in Tilburg het meest op het boodschappenlijstje gezet.

In Den Bosch zijn uiteraard worstenbroodjes de favoriet, maar dan wel – en dat is minder vanzelfsprekend – de vegetarische variant. Klanten in Roosendaal houden het liever bij een bord havermout. In het Limburgse Venlo gaat de meeste rode kool van Nederland over de digitale toonbank.

Van alle steden waar Picnic de boodschappen bezorgt zijn deze in Rotterdam het vaakst halal. De halal kipfilet, kaas, kiprookworst en runderknakworst gingen daar het vaakst over de digitale toonbank. Daarnaast werd appelsap het meest in de Maasstad besteld.

Landelijk is het beeld minder spannend: Picnic klanten bestellen vooral bananen, melk en komkommers.

Foto Picnic

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond