Deel dit artikel
-

Grote ronde voor ‘Nederlands kleinste investeringsfonds’

Golden Egg Check heeft 2,5 miljoen euro opgehaald voor een nieuwe investeringsfonds. GEC Capital I wil komende drie jaar zo’n dertig investeringen doen in techbedrijven.

Dat is een groot bedrag voor GEC Capital, want in 2022 ging het van start met een budget van vijfhonderdduizend euro. Bij zijn investeringen zit het niet in de lead en wil ook niet hands-on betrokken zijn bij de operaties van de deelnemingen.

Het achterliggende idee is om mee te investeren met grotere partijen en angels en van hun inspanningen te profiteren.

Het bedrijf Golden Egg Check uit Enschede is eigenlijk marktanalist en bemiddelaar in de techsector. Het brengt start-ups en investeerders bij elkaar. Het fonds is een logisch voortvloeisel daaruit.

Investeerders die kapitaal en kennis bijdragen aan GEC Capital zijn onder andere Koejans Capital van Jan-Willem Tusveld, 819 Capital Partners (deeptech), Arjé Cahn (ex-Hippo), Geert-Jan Smits (ex-Flinders) en Investeringsfonds Groningen.

Voor de zomer wil Golden Egg Check het fonds sluiten op vijf miljoen euro. Hiermee kan het 30 tot 35 investeringen doen en houdt het voldoende achter de hand om door te investeren in de meest succesvolle bedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond