Deel dit artikel
-

Grote staking werknemers equensWorldline in Utrecht

Er wordt vandaag voor het eerst gestaakt in de geschiedenis van het bedrijf equensWorldline. Tijdens de tweede actiebijeenkomst om 10.00 uur worden ongeveer 150 werknemers verwacht. Zij zullen zich verzamelen rond het kantoor van equensWorldline aan de Eendrachtlaan 315 in Utrecht.

De betalingsverwerker houdt vast aan een loonbod van 4 procent in 2022 en nog eens 4 procent in 2023, maar met de torenhoge inflatie betekent dat een flinke koopkrachtdaling voor de 550 werknemers, stelt FNV. Die nemen daar geen genoegen mee. Zij eisen dat de lonen meestijgen met de inflatie zodat koopkracht behouden blijft. Ook moet er met ingang van 1 januari 2022 € 100 euro bruto per maand bij voor iedereen..

Niet alleen op het loon botsen werkgever en werknemers. Ook als het gaat om belangrijke regelingen die ervoor moeten zorgen om gezond het pensioen te halen, krijgt de vakbond nul op het rekest.

Bij equensWorldline werken zo’n 550 mensen. Het bedrijf is ontstaan uit onder meer Interpay en is één van de grootste verwerkers van betalingsverkeer in Europa.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond