Deel dit artikel
-

Grote termijnhandelaren laten Bitcoin links liggen

JPMorgan, Societe Generale en Citigroup, de belangrijkste makelaars in termijncontracten, hebben gisteren bij de lancering van de futurehandel voor bitcoins in Chicago de munt links laten liggen. Alleen Goldman Sachs had een paar klanten.

In de eerste uren werd er weinig gehandeld, niet meer dan 800 contracten wisselden van eigenaar. Experts vinden de belangstelling echter meevallen. Wel was er zoveel belangstelling voor de site van handelsplatform CBOE dat deze korte tijd overbelast was.

Met futures kan worden gegokt op prijsstijgingen of -dalingen van de Bitcoin. Beleggers hoeven de munt dan zelf niet te bezitten. Een future is eigenlijk gewoon een gestandaardiseerd termijncontract tussen twee partijen.

De contracten die gisteren zijn gesloten lopen af op 1 januari. Dan pas weten beleggers of ze goed hebben ‘gegokt’ met hun voorspellingen van een prijsdaling- of stijging. De meeste handelaren gaven voor de start van de handel aan dat ze rekening hielden met een waardedaling.

Behalve CBOE zal binnen een week ook CME met een futurehandel in bitcoins komen. In Nederland hebben klanten van onder meer DeGiro dan toegang tot deze markt.

De hoop is dat de handel in termijncontracten de koers van de Bitcoin zal stabiliseren. In de aanloop van de termijnhandel daalde de koers eerst fors om kort voor de start van de handel weer te stijgen en opnieuw te dalen. Uiteindelijk noteerde de Bitcoin zo’n 1000 dollar hoger op 15.500 dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond