Deel dit artikel
-

Groupon van start in Nederland

In Amerika wordt het gezien als de grootste e-commercehit van de afgelopen jaren. Groupon is nu ook onder eigen naam in Nederland van start gegaan.

Onlangs heeft het bedrijf een naamswijziging ingezet. Het oude naam MyCityDeal sneuvelt en wordt vervangen door Groupon. Een verkoopteam van ongeveer 40 man benadert nu intensief de Nederlandse lokale MKB-markt omzet te genereren.

De kortingsacties van Groupon.nl zijn ondertussen in 57 Nederlandse steden beschikbaar.

Winkeliers en andere ondernemers, groot en klein, kunnen via Groupon kortingsacties aanbieden. De ondernemer biedt een product of dienst tegen forse korting aan, onder de voorwaarde dat minimaal een x-aantal mensen daar gebruik van maakt. Groupon mailt vervolgens klanten in de betreffende stad of regio om zo veel mogelijk mensen naar de actie te lokken. Voor promotie leunt het bedrijf ook zwaar op social media-marketing.

Groupon vangt als vergoeding een deel van de nieuwe omzet die genereert voor de winkelier. Het bedrijf was kort voor publicatie niet bereikbaar om details over de Nederlandse commissiestructuur te geven.

In Nederland is het bedrijf van start kunnen gegaan, omdat het Amerikaanse Groupon de Europese sites van MyCityDeal in mei heeft overgenomen. Groupon financiert zijn snelle internationale uitrol met een kapitaalinjectie van 135 miljoen dollar die het in april 2010 kreeg. Tot de nieuwe investeerders behoort ook het Russische Digital Sky Technologies, dat ook een belang in Facebook heeft.

Groupon zegt sinds vorig jaar winstgevend te werken, al is niet bekend hoe zwaar de kosten van de internationale expansie nu op het resultaat drukken.

Foto: kwantakoon (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Wim Plevier

WEl,licht is dit gewoon een doorplaatsing van een perbericht? Ik snap anders het 'nieuwe' er niet aan. 'Groupon is nu ook onder eigen naam in Nederland van start gegaan.'.Als ik nu naar groupon.nl surf dan krijg ik de website van Groupon Citydeal. De website die ik al maanden krijg als ik de website van Groupon of MyCitydeal bezoek. Zie ik iets nieuws iover het hoofd of moet het nog komen (dan was een titel 'Groupon start binnenkort ook onder eigen naam in Nederland' logischer geweest)?  Het concept klinkt helaas ook wat mooier dan het is. Er zijn in werkelijkheid helemaal geen 57 actieve steden. In Amersfoort heb ik nog nooit een aanbieding gezien.

Roberto da Silva

ik heb dit dus geprobeerd en het werkt zeker wel.heb nu veel meer klanten omdat je hiermee naamsbekendheid krijgt. daarnaast http://www.groupon.nl/deals/amersfoort  wel ff goed kijken he klagert!!

Wim Plevier

@ Roberto.  Wellicht ben je nog geen lid van Groupon? Ik al wel een tijdje. Een aanbieding voor Amersfoort heb ik nog niet gezien. JE kunt het ook nu gewoon nagaan; klik je op Amerfsfoort, krijg je een aanbieding in Utrechtklik je op Almere, krijg je een aanbieding in Amsterdamklik je op Leeuwarden of Enschede, krijg je een aanbieding in Groningen Zo is het al tijden bij Groupon. Ze zijn gewoon nog niet zo groot in NL. Alleen de paar hele grote steden hebben 'deals' voor hun inwoners.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond