Deel dit artikel
-

group.ONE koopt WP Media

group.ONE, het moederbedrijf van one.com en Hostnet.nl, heeft WP Media overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in websiteperformance en WordPress.

De Noorse koper maakt niet bekend hoeveel er voor het Franse softwarebedrijf is betaald. Recent kocht group.ONE nog de Nederlandse hoster Antagonist.

WP Media is een grote speler op het gebied van prestatieverbetering van wordPresssites. Het bedient meer dan 200.000 klanten met plug-ins als WP Rocket, Imagify en RocketCDN. Zijn oudste product WP Rocket is een krachtige cacheplug-in die op anderhalf miljoen websites wordt gebruikt. Imagify optimaliseert meer dan vier miljoen afbeeldingen per dag.

Bij de dochterbedrijven van group.ONE draaien veel wordpresssites. De Noren hebben nu technieken in huis om die sites te verbeteren, daar geld aan te verdienen en te investeren in het Franse technisch team.

Na de aankoop van het Finse hostingbedrijf Zoner in 2020, is de overname van WP Media voor group.ONE de tweede overname van een bedrijf dat zich focust op WordPress.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond