Deel dit artikel
-

Guerrilla Games sleept de meeste prijzen binnen bij Dutch Game Awards

Guerrilla Games is de grote winnaar van de Dutch Game Awards. Deze twaalfde editie van de award show vond vandaag plaats tijdens Dutch Media Week in Beeld & Geluid te Hilversum.

De jury koos Horizon: Forbidden West van Guerrilla Games als winnaar in de categorie Best Game, Best Art, Best Audio en Best Technology. Total Mayhem Games met We Were Here Forever pakte de prijs voor Best Game Design. Stacklands van Sokpop Collective wint Best Innovation

De Dutch Game Awards kent verschillende categorieën, van ‘Best Game’ tot ‘Best Innovation’ en een viertal special awards. De winnaars zijn gekozen door een professionele en diverse jury.

Nederlandse gamebedrijven hebben geprofiteerd van de wereldwijde groei in uitgaven aan games. De omzet bij Nederlandse bedrijven is met gemiddeld bijna 18 procent per jaar (naar 420-440 miljoen euro in 2021) zelfs harder gestegen dan de wereldwijde groei. Ook het aantal banen is met meer dan 5 procent per jaar gestegen naar 4560 arbeidsplaatsen.

De groei in het aantal banen uit zich met name bij de grotere bedrijven met meer dan 50 werknemers. De regio Groot-Amsterdam (inclusief Schiphol) heeft de meeste arbeidsplaatsen in de gamesindustrie. De regio Utrecht staat op de tweede plaats en kent een relatief groot aandeel van de werkgelegenheid in applied of serious games. Applied gamebedrijven zijn door de effecten van de Covid-pandemie minder hard gegroeid dan entertainment gamebedrijven.

In de cijfers van de afgelopen tien jaar is verder een ontwikkeling te zien in de manier waarop de groei van de industrie gerealiseerd wordt. Waar aanvankelijk de groei zichtbaar was in het aantal bedrijven, verschoof dat tussen 2015 en 2018 naar het aantal banen en is in de afgelopen drie jaar de sterkste groei te zien in de omzetcijfers.

De Games Monitor 2022 wordt gepresenteerd door Dutch Game Garden, Dutch Games Association en de Videogame Federatie Nederland. Het volledige rapport wordt later dit jaar gepubliceerd.

Winnaars Dutch Game Awards 2022

Best Game: Horizon Forbidden West – Guerrilla Games
Best Art: Horizon Forbidden West – Guerrilla Games
Best Audio: Horizon Forbidden West – Guerrilla Games
Best Innovation: Stacklands – Sokpop Collective
Best Technology: Horizon Forbidden West – Guerrilla Games
Best Game Design: We Were Here Forever – Total Mayhem Games
Best Applied Game: Hackshield in de klas – HackShield Future Cyber Heroes
Best Debut Game: Cat Cafe Manager – Roost Games
Best Student Game: All Hands on Deck – Studio Mantasaur (HKU)

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond