Deel dit artikel
-

Gyld: de Uber voor de kappersbranche

De Amsterdamse ondernemer Dave Rader, voormalig verkoopdirecteur bij KPN, heeft de freelancekappersdienst Gyld in het leven geroepen. Via een app kunnen mensen op elk moment van de dag een kapper of visagist bestellen – aan huis of op kantoor.

Gyld – Oudengels voor gilde – moet de Uber onder de kappers worden. Op de website kan men straks de profielen en portfolio’s van aangesloten freelancekappers en -visagisten bekijken. Een afspraak is met een druk op de knop ingepland. Er zijn nu twintig kappers en visagisten aan platform Gyld verbonden, binnenkort komen er daar honderd bij.

Bart Bijvank van de kappersbrancheorganisatie Anko vreest Gyld niet, zo vertelt hij Het Parool. ‘Het kan zijn dat het iets toevoegt, maar ontwrichten? Nee hoor.’ Tachtig procent van de omzet binnen de kappersbranche wordt nog altijd in de salon gemaakt.’

Deel dit bericht

3 Reacties

bas lemmens

Wij gebruiken het elke 6 weken hier in ons kantoor ideaal en geen onnodig tijd verlies top bedrijf

Patric

Dan zou het ook wel logisch zijn om een app te hebben op basis waarvan je kunt zien hoe snel er iemand bij je kan zijn wanneer jij het wilt en hoe goed hij/zij is etc.

Anders moet je alsnog gaan zoeken, afspraken maken, plannen etc. Als ze willen uberen moeten ze ook wel all the way gaan 😉

Verder super tof concept. Succes!

Esteban Gagliardi

Absoluut een markt voor. Belangrijk is wel dat het aanbod van kappers groot moet zijn, zodat er een goede dekking is. Erg leuk en goed filmpje waar tijd is in gestoken. Het momentum is goed.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond