Deel dit artikel
-

Haagse hoster moet counterfeitsites afsluiten

Voor de tweede keer binnen een half jaar moet een hostingbedrijf de toegang blokkeren tot websites waar nepartikelen worden aangeboden. Dit keer gaat het om het Haagse bedrijf Ecatel.

Op tientallen sites werden goedkope replica’s aangeboden van horloges die normaal 15.000 tot 25.000 euro kosten. Een Longines Classic met een aanschafwaarde van 1000 tot 3100 euro kostte nog geen 140 euro. Niet zelden deden sites alsof er een band met de merkhouders bestond.

Er zijn voortdurend sommaties verzonden, onder meer door de Federatie voor de Zwitserse horloge industrie, maar daar werd in eerste instantie niet op gereageerd. Later beloofde Ecatel de sites te sluiten indien zij domeinnamen en IP-adressen zou krijgen. Die werd inderdaad geleverd, maar er volgde geen actie op.

Hoster Ecatel moet van de Haagse rechtbank binnen drie dagen alle websites sluiten waar counterfeit merkproducten worden aangeboden, anders wordt een sanctie opgelegd van vijfduizend euro per dag.

Het is niet de eerste keer dat Ecatel in het nieuws komt. Het hostingbedrijf is kennelijk weinig kritisch met het aannemen van klanten. Anonymous heeft de Nederlandse hostingprovider vorig jaar aangevallen, omdat het bedrijf kinderporno zou hosten. Ook werd op twee servers een Grum-botnet ontdekt die uiteindelijk offline werd gehaald.

Vorig jaar moest van de Haagse rechtbank hostingbedrijf AltusHost uit Zweden de toegang blokkeren tot 25 websites waar nepartikelen worden aangeboden. Het ging om sites met soms brutale domeinnamen als Cheap-watch.org, Breitlingwatches-replica.com en FakewatchUK.com.

Ex-parte Tegen Ecatel

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond