Deel dit artikel
-

Haarlem krijgt 3D printshop

Haarlem krijgt ’s lands eerste 3D print-shop. 3DSVP, een nieuw bedrijf van Hanneke van Pampus en Norman van Beek, heeft zich gevestigd in het ‘mini-warenhuis’ Meneer Paprika in de Koningstraat te Haarlem.

De webshop gaat formeel in januari open, maar 3DSVP accepteert ook opdrachten via de webwinkel. De producten worden gemaakt met polyamyde (PA2200), een nylonachtige kunststof. Ook zijn ook sieraden in zilver, RVS of met een echt gouden laagje te bestellen. Nadat het sieraad is geprint in RVS kan het een goudbad krijgen.

In Haarlem kan 3DSVP de techniek toelichten, maar ook klanten helpen die hun eigen eigen product op maat willen bestellen. Een eigen ontwerp iPhone- of iPadhoes bijvoorbeeld.

Bedrijven die in opdracht 3D-prints maken, bestaan overigens al langer. Het bekendste voorbeeld is het Nederlands-Amerikaanse Shapeways, dat echter geen fysieke winkel heeft.

Deel dit bericht

7 Reacties

Tom

Net als met elektrisch rijden (http://www.2thetrack.com/2012/12/07/rijtest-chevrolet-volt/) heb je zeker de early adopters nodig om de techniek naar een volwassen stadium te helpen. Een fysieke winkel is juist mooi om het publiek te bereiken en het, een beetje nerdy imago, van het 3D printen te verhelpen.

Jeremy Timessen

Waarom het nerdy imago verhelpen? Ik denk juist dat ze die winkel een beetje nerdy moeten inrichten. Zo trek je niet alleen aandacht van de nerds, maar ook ‘normale’ mensen die denken; “Wat hebben die nerds nu weer bedacht?”.

Walter Kort

Leuk ook dat het bij Meneer Paprika komt. Het is voor het grootste gedeelte een winkel met meer traditioneel speelgoed (ook voor de grote jongetjes onder ons). Hopelijk richten ze het zo in dat iedereen ook even kan kijken wat er nu weer in elkaar gedraaid wordt.

Is het overigens niet eerder zo dat de early majority het 3D- printen ook nog niet direct weet toe te passen? Je moet maar net iets in 3D weten te modelleren.

Nanning de Jong

Op de website 3DSVP http://www.3dsvp.com/ kun je ook een scan uploaden van een tekening op papier en dat laten verwerken in bijvoorbeeld een iPhone-case, dus dat is ook vrij makkelijk voor de leek. Wellicht ook in de winkel in Haarlem?

Dat is ook cool voor speelgoed natuurlijk!

Erik

Leuk dat er eindelijk een winkel is!

Paulus Kamp

Fantastisch zo’n 3d printer. Maar waar ik geen zicht op krijg is: wat is er aan teken informatie voor nodig om het apparaat aan het werk te krijgen. Ik heb zo’n 7000 tekeningen die als uitgangspunt de cirkel, de cilinder, de bol en kegel heben. Niet iedere tekening is interessant om uit te werken, maar er zijn er wel bij waar ik zeer nieuwsgierig naar ben. Dus dat deel, de intellectuele voeding van zo’n apparaat daar ben ik erg nieuwsgierig naar. Kan iemand mij daar over inlichten?

Dick rakhorst

Ook al in Bioplastic ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond