Deel dit artikel
-

Half miljard euro investering voor FlixMobility

Het moederbedrijf van Flixbus, FlixTrain en Eurolines ontvangt een investering van bijna vijfhonderd miljoen euro. Investeerders TCV en Permira leiden de ronde.

Het geld wordt ingezet om de vervoersactiviteiten uit te breiden naar Zuid-Amerika en Azië en om een carpooldienst op te tuigen. Het is niet onlogisch als dat in Europa gebeurt aangezien dat het streepje is dat concurrent BlaBlaCar voor heeft op de Duitse onderneming. De Fransen breidden vorig jaar juist uit met busactiviteiten en werken ook pan-Europees.

De carpooldienst gaat FlixCar heten. Het is nog niet duidelijk of FlixMobility dat label organisch wil opbouwen of via overnames.

De investering werd eind vorige week bekendgemaakt. HV Holtzbrinck Ventures doet ook weer mee in deze ronde en de European Investment Bank stapte recent in. De transactie waardeert de onderneming op ongeveer twee miljard euro.

Flixbus is anders dan traditionele busvervoerders in het feit dat het zelf geen bussen heeft. Het is een softwarebedrijf dat buseigenaren helpt hun vloot in te zetten op routes. Daarbij verzorgt het de marketing en boekingen. Sinds 2018 exploiteert moederbedrijf FlixMobility het op vergelijkbare wijze ook treinen in Duitsland en wil dat dus ook voor auto’s gaan doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond