Deel dit artikel
-

Half miljoen euro voor voetbalplatform Remiqz

Remiqz, de Amsterdamse ontwikkelaar van een intelligent Big Data-platform voor de waardebepaling van spelers in het betaald voetbal, krijgt een investering van ruim een half miljoen euro.

Het geld wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van het platform, dat clubs onder meer de transferwaarde van profvoetballers aanreikt.

Dat doet het aan de hand van talloze datapunten, zoals informatie uit alle gespeelde wedstrijden, en de manier waarop de salarissen van spelers zich per land ontwikkelen. Die informatie wordt gedeeld met data uit tal van andere bronnen zoals gevalideerde sportstatistieken, cijfers over transferwaarden, salarisopbouw en budgetten van clubs.

Het geld komt van een groep internationale ondernemers die grote affiniteit heeft met voetbal, maar namen worden niet genoemd.

Naast de investering van een half miljoen euro kondigt Remiqz ook aan dat men een langdurige samenwerking aangaat met sportdataleverancier Gracenote Sports (voorheen Infostrada Sports).

Remiqz ontwikkelde met adviesbureau Hypercube en Gracenote Sports eerder al de EuroClubIndex (ECI). De ECI is de enige objectieve ranglijst van alle professionele voetbalclubs op het hoogste niveau in Europa op basis waarvan voorspellingen gedaan kunnen worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Leonard Wolters

Erg interessant dit. Alhoewel ik mij wel afvraag hoe groot de markt is? Wellicht in Europa rond de 300 clubs waarvoor dit de moeite waard is?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond