Deel dit artikel
-

Half miljoen klanten voor Deezer in Nederland

Muziekdienst Deezer heeft enkele honderdduizenden actieve gebruikers in Nederland. De Fransen zoeken meer samenwerkingen met media en muziekfestivals om de moderne jukebox zichtbaarder te maken.

Exacte gebruikersaantallen geeft Fabrizio Gentile niet, maar het aantal Nederlanders dat zich voor de nieuwsbrief aanmeldde ligt rond de half miljoen. “Vergeleken met begin dit jaar maken dagelijks drie keer meer mensen een profiel aan: drieduizend.”

Deezer bevindt zich op een fel concurrerende markt met diensten als Spotify, Rdio en Napster. Zij vormen echter niet de grote beren op Gentiles weg. “We zijn de enige met specialisten in diensten die dagelijks luistertips geven. Iedere genre heeft zijn eigen specialist daarvoor. Geen algoritmes maar mensen.” Met kwaliteit denken de Fransen het onderscheiden te kunnen maken.

Internationaal heeft het bedrijf tien miljoen gebruikers via web, Android, BlackBerry, iOS, Sonos en Windows. Veertig procent van hen betaalt iedere maand een vergoeding van een paar euro om op hun mobiel onderweg muziek te kunnen luisteren.

In Nederland kwam de relatieve nieuweling vorig jaar op de markt via een marketingovereenkomst met T-Mobile. Klanten van de mobiele operator kunnen speciaal abonnement nemen waarbij ze behalve internettoegang ook on demand streaming muziek krijgen.

“We zoeken nu meer samenwerkingen met media en festivals. Daarvoor zitten we nu in een goede positie.” Eerste ervaringen met de Volkskrant en de Amsterdam Fashion Week bevielen goed.

Internationaal maakte het zojuist een samenwerking met Foursquare bekend. “Muziekfans die via Foursquare minstens zeven keer inchecken bij een concert of een optreden, maken kans op een Deezer Premium+ account: drie maanden ongelimiteerd toegang tot de complete catalogus van meer dan 25 miljoen nummers.”

Foto: jonkriz (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Theodoor

Jammer alleen dat ze niet reageren op mailtjes over hun partnerprogramma. Gemiste kans.

Gijs Vroom

@Theodoor: probeer het ’s in ’t Frans?

Theodoor

Heb inmiddels n.a.v. mijn reactie hier al contact. Dank je.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond