Deel dit artikel
-

Handelssite Etsy snuffelt aan Nederland en België

Etsy.com, een handelssite voor creatieve ondernemers, betreedt stilletjes de Nederlandse en Vlaamse markt. Het bedrijf houdt komend jaar bijeenkomsten om ‘ambachtslieden’ bekend te maken met de marktplaats voor creatievelingen en online ondernemen in het algemeen.

Gisteren vond in de Waag in Amsterdam de eerste Nederlandse bijeenkomst plaats van Etsy. Twee weken geleden vond een vergelijkbaar samenkomen plaats in Antwerpen. Het is de bedoeling dat ‘modemakers’ iedere maand kunnen samenkomen om over hun werk en handel te praten op en met Etsy. De site kneedt hiermee de lokale markten.

Dit soort bijeenkomsten vindt al regelmatig plaats in Berlijn en Londen en in Amerika.

Etsy is een Amerikaans bedrijf dat qua werking op Marktplaats.nl en eBay lijkt, met het verschil dat de aangeboden artikelen vrij uniek zijn en gericht op mode, lifestyle en huisraad. Etsy is een handelssite waar creatievelingen hun handwerk kunnen verkopen. Het bedrijf vangt 3,5 procent commissie per transactie voor het samenbrengen van de kopers en verkopers.

Een Europese vertegenwoordiger van Etsy is betrokken bij de Amsterdamse en Antwerpse bijeenkomsten. Matthew Stinchcomb is de Europa-baas die al toerend de mogelijkheden van zijn platform onder de aandacht probeert te brengen. Hij werkt vanuit Duitsland, waar zijn werkgever sinds begin 2010 een kantoortje heeft.

Afgelopen zomer haalde de handelssite nog 20 miljoen dollar op bij vier investeringsbedrijven. Daarmee komt de totale externe financiering op 52 miljoen dollar.

Het adres Etsy.nl verwijst door naar Etsy.com.

Etsy.com telt volgens het ANP wereldwijd meer dan 7,2 miljoen leden. In 2010 verkochten meer dan 400.000 handelaren voor 314 miljoen dollar aan zelfgemaakte artikelen. Er zouden zo’n vierhonderd Nederlanders actief handelen op het internationale platform.

Foto: Etsy

Deel dit bericht

3 Reacties

anneloes

wat is etsy? zoiets als http://www.metdehand.nl?

Robbert

@anneloes, Ja zoiets maar dan met een miljoen keer zoveel producten en bezoekers.

atelier JoKo

Fijn om in het nederlands te kunnen communiseren. Ik heb nog niet gekeken naar de vertaling van het nederlands in het engels, is die net zo beroerd als andersom? Is het toch wel raadsaam om de tekst bij je artikelen en op je site (profiel) in het engels te maken?
Leuke tip dat metdehand het is wel heel kleinschalig, maar om mee te beginnen ook niet gek. Ik ben bezig met het openen van een ETSY winkeltje, maar er komt best heel veel bij kijken. Ik heb inmiddels een creditcard. Ik heb nog niet van elk artikel appart een goede foto. Eigenlijk ben ik geen groot liefhebber van de computer. Voor je het weet zit je er weer de hele middag achter. Maar als het iets oplevert is het wel de moeite.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond