Deel dit artikel
-

Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft  Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security bij de faculteit Bètawetenschappen. De benoeming is ingegaan per 1 oktober 2023.

De leerstoel Cyber Security concentreert zich op de technische aspecten van cyber security binnen het vakgebied informatica. In die context is cyber security gericht op de technische beveiliging van de software en hardware in computersystemen en computernetwerken, en de informatie die zich daarin bevindt. Cyber security omvat zowel proactieve methoden voor de preventie, verdediging en detectie van cyberaanvallen, als reactieve methoden voor de bestrijding en herstel van cyberaanvallen.

De leerstoel zal niet alleen technische oplossingen aandragen vanuit de informatica, maar ook samenwerking zoeken met andere disciplines voor oplossingen in organisatorische processen (informatiekunde), risico management (managementwetenschappen), menselijk gedrag (psychologie) en wet- en regelgeving (rechtswetenschappen).

Harald Vranken (Oost-Maarland, 1969) studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven en promoveerde daar in 1998 op het proefschrift ‘Design for test & debug in hardware/software systems’. Hij ging daarna als senior wetenschapper aan de slag bij Philips Research (Natlab), waar hij onderzoek deed naar het ontwerpen en zelf-testen van digitale chips.

In 2006 keerde hij terug naar de academische wereld. Sindsdien is hij werkzaam bij de Open Universiteit, als universitair docent en vervolgens als universitair hoofddocent bij de vakgroep Informatica aan de faculteit Bètawetenschappen. Sinds 2014 is hij tevens werkzaam op basis van detachering (0,15 fte) bij de Digital Security groep aan de Radboud Universiteit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond