Deel dit artikel
-

HBO-programma’s in Google Play

Google heeft een contract met het kabelkanaal HBO getekend voor de distributie van programma’s in de webwinkel Google Play in Europa. Onder meer zijn series Game of Thrones, Boardwalk Empire en True Blood beschikbaar.

De overeenkomst geldt vooralsnog voor Groot-Brittannië. In de VS waren deze programma’s overigens al langer te koop. Ook oudere programma’s zijn als videostream te ontvangen. Google rekent in Engeland omgerekend 21,70 euro voor het derde seizoen van Game of Thrones. Ook kunnen losse afleveringen worden besteld.

Een woordvoerder van HBO Nederland laat weten dat de programma’s vermoedelijk hier niet via Google Play te koop of te huur worden aangeboden. “Nederland is het enige dat dat HBO echt als abonnement verkoopt, terwijl in andere Europese landen alleen individuele programma’s getoond worden via bestaande tv-kanalen. Dat is ook zo voor Engeland.”

HBO wordt door nagenoeg iedere grote internetaanbieder in Nederland via de kabel of DSL aangeboden.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jaap

Niet in Nederland. Dat is toch wel jammer en leidt toch wel tot een enigszins vervelende bijsmaak. Wij kunnen hier geen losse afleveringen of seizoenen kopen omdat “Nederland het enige land is dat HBO echt als abonnement verkoopt”. De enige (legale) keuze die we krijgen is die tussen een abonnement afnemen of niets. Jammer, want dikwijls zijn HBO series fantastisch, maar ik hoef geen abonnement omdat ik maanden heb waarin ik heel veel naar tv-series kijk en maanden waarin ik helemaal niets zie. Een abonnement is dan niet ideaal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond