Deel dit artikel
-

Heel Barcelona krijgt draadloos betalen

De grootste bank op de Spaanse consumentenmarkt, La Caixa, rolt draadloos betalen uit in Barcelona.

Samen met VISA begint La Caixa de uitgifte van een miljoen bankkaarten aan klanten. Daarnaast gaan de partijen 17.000 kassa’s in lokale winkels opwaarderen. Ze worden geschikt gemaakt om draadloze betalingen te innen. Daarnaast worden 500 PIN-automaten aangepast aan de NFC-techniek.

Inwoners van Barcelona hoeven binnenkort enkel hun bankpasje langs een betaalautomaat te zwaaien of wrijven om een betaling te verrichten. Pinnen verdwijnt, waar het transacties betreft van minder dan twintig euro.

De gegevensoverdracht tussen pasje en kassa geschiedt draadloos, via de draadloze communicatietechnologie NFC. Die zit nu in de bankpasjes en OV-chipkaarten, maar dat kan snel veranderen. Algemeen wordt aangenomen dat mobiele telefoons in de toekomst de primaire drager worden van deze NFC-chips. De plastic pasjes kunnen dan door de shredder.

La Caixa investeert negen miljoen in het draadloos maken van Barcelona. In de komende drie jaar steekt het 35 à veertig miljoen euro in het ‘mobiliseren’ van de rest van Spanje.

Vorige week maakte de Sparkasse in Duitsland bekend om NFC-pasjes versneld uit te rollen naar al zijn 45 miljoen klanten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rudy van Gelderen

Goede ontwikkelingen. Ben benieuwd hoe dit in de toekomst zal werken.

Nu Nederland nog…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond