Deel dit artikel
-

In heel Europa protesten bij Amazon

Amazon-werknemers wereldwijd hebben vandaag geprotesteerd op Black Friday tegen wat zij noemen ‘inhumane werkomstandigheden die mensen als robots behandelen’.

In Engeland werd geprotesteerd bij distributiecentra in Rugeley, Milton Keynes, Warrington, Peterborough en Swansea. Ook in Spanje, Frankrijk en Italië waren acties, maar Amazon zegt dat het werk nauwelijks is onderbroken. In Spanje wordt zaterdag de hele dag in San Fernando de Henares gestaakt.

In Engeland zijn alleen al 600 klachten ingediend bij toezichthouders over arbeidsomstandigheden. Amazon stelt dat het bedrijf 25.000 banen heeft gecreëerd tegen een redelijke vergoeding van 10,50 pond per uur naast extra’s en opleidingen.

Bijna traditioneel legden ook in Duitsland 620 werknemers in Bad Hersfeld en Rheinberg het werk neer, maar het merendeel bleef doorwerken. Vakbond Verdi had een staking van 24 uur afgekondigd.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Mark

Heel vervelend natuurlijk, maar het is ook robotwerk. Met een jaar of 5-10 staan al die mensen op straat, en zijn ze vervangen door echt robots die niet zeuren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond