Deel dit artikel
-

‘Heel Nederland in 2030 op glasvezel’

De ACM ziet een positieve trend in de Nederlandse markt van glasvezel, waarbij de uitrol aanzienlijk is opgeschaald en er steeds meer glasvezel wordt uitgerold in grotere aanééngesloten gebieden in één gemeente. Dit staat in een nieuw rapport over de ontwikkelingen bij de uitrol van glasvezel.

Waar er in 2019 nog ongeveer 180.000 huishoudens op glasvezel werden aangesloten, is dat aantal in 2020 gestegen tot ongeveer 500.000. In totaal beschikken ongeveer 3,7 miljoen van de 8 miljoen huishoudens in Nederland nu over een glasvezelaansluiting.

Verschillende partijen hebben ook plannen voor verdere grootschalige uitrol van glasvezel aangekondigd. Indien deze plannen worden uitgevoerd en het huidige tempo van uitrol wordt gecontinueerd, zou heel Nederland daarmee (ruim) voor 2030 op glasvezel kunnen worden aangesloten.

De ACM signaleert nog een aantal aandachtspunten, met name in gevallen waarbij meerdere telecomaanbieders van plan zijn om in dezelfde gebieden consumenten en bedrijven aan te sluiten op glasvezel. Deze situaties leiden tot vertraging in de uitrol.

De ACM wil telecomaanbieders en gemeenten helpen bij een snelle en efficiënte uitrol. Daarom heeft de ACM in een levend document denkrichtingen voor gemeenten opgesteld, waarin wordt beschreven welke mogelijkheden gemeenten volgens de ACM hebben om de uitrol van glasvezel in goede banen te leiden.

Deel dit bericht

1 Reactie

P. Vastenhout - jachthaven geldermalsen

Geachte,

leuke berichten maar tevens volksverlakkerij. onze haven is bij de aanlag van glasvezel overgeslagen omdat wij in het buitengebied of buitendijks zouden liggen. juist nu wij met een complete vernieuwing van de haven bezig zijn EN er overal in de buitengebieden glasvezel wordt aangelegd was dit de mogelijkheid om ook voor ons een aansluiting te realiseren.
Helaas……
wij kunnen alleen een aansluiting krijgen tegen een kostprijs van 12.000,= euro.
mooi hoor, de kop van dit artikel, maar niet geheel waarheidsgetrouw of toch wel, als je maar betaald en dat terwijl de rest van Nederland gratis de aansluiting krijgt.
jammer dat hier dan toch een soort van discriminatie in is geslopen, grote stappen maken, snel geld verdienen en de moeilijke punten gewoon overslaan of dik laten betalen.
ik ben er als voorzitter van onze watersportvereniging in elk geval niet blij mee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond